PGD KRAŠČI
KRAŠČI 69
9261 CANKOVA
pgd.krasci@gmail.com
DŠ: 18681107
TRR: SI56 0235 4001 1357 427

Aktualno

<< < 1 2 3 4 > >>
 

PREGLED PRIREDITEV V KRAŠČIH V LETU 2012

 
 

24. 6. 2012 - OBČINSKO GASILSKO TEKMOVANJE OBČINE CANKOVA V KRAŠČIH

PGD Krašči je v nedeljo, 24. 6. 2012 ob 13 uri, pri Gasilsko – vaškem domu v Kraščih pripravilo Občinsko gasilsko tekmovanje. Tokrat je bilo gasilsko tekmovanje prvič na poligonu poleg novo zgrajenega Gasilsko – vaškega doma, kar je za gasilce PGD Krašči še posebna čast in zadovoljstvo.

Tekmovalo je 21 enot v kategorijah: člani in članice A, člani in članice B, pionirji, mladinci, starejši gasilci in člani A – gosti.


     

     

       Rezultati tekmovanja:

Člani A:

 1. mesto: Korovci
 2. mesto: Skakovci
 3. mesto: Domajinci

Članice A:

 1. mesto: Korovci
 2. mesto: Domajinci
 3. mesto: Krašči

Člani B:

 1. mesto: Korovci
 2. mesto: Cankova
 3. mesto: Gerlinci

Članice B:

 1. mesto: Cankova

Mladinci:

 1. mesto: Cankova

Pionirji:

 1. mesto: Cankova
 2. mesto: Gerlinci
 3. mesto: Korovci

Starejši gasilci:

 1. mesto: Cankova

Člani A – gosti:

 1. mesto: Pertoča

 

Za prehodni pokal Občine Cankova so ekipe tekmovale v sklapljanju sesalnega voda. Le tega je osvojila ekipa iz Domajinec, pred ekipo iz Skakovec in Krašč, ki so bili tretji.

Za dobro hrano in hladno pijačo so skrbeli pridni gasilci z Krašč, za dobro voljo in tiste, ki so se hoteli zavrteti ob dobri glasbi pa je skrbela skupina Weekend band.

 

Marič Darijan

 
 

18. 2. 2012 – DRUGA PUSTNA POVORKA PO VASI KRAŠČI

Kar prehitro prišlo leto je naokrog in spet tu je ta veseli čas, ko maškare prišle bodo v vas, se ustavile  pri vsaki hiši, vam zaplesale, zaigrale in hudo zimo preganjale,  kar ta dan se bo skup nabralo, se v vasi bo rabilo in trošilo.


Tako je bilo napisano v obvestilo, ki je bilo poslano v vsa gospodinjstva v vasi. In res je bilo tako, maškare so zjutraj navsezgodaj 18. 2. 2012 zarajale po vasi in bile vsepovsod lepo sprejete. Še enkrat Hvala  vsem vaščanom za njihove prostovoljne  prispevke, ki ste jih namenili maškaram in tako pripomogli k temu, da bo naša vas lepša.


Brigita Vogrinčič


 
 

25. 2. 2012 - NOVI STATUT PGD KRAŠČI

 
 
 

16. 2. 2012 - VABILO NA 67. REDNI LETNI OBČNI ZBOR PGD KRAŠČI

 
 

19. 1. 2012 - INTERVENCIJE PGD KRAŠČI OD USTANOVITVE PA DO LETA 2012

 
 

11. 06. 2011 - PREKMURSKI ŠTRKI ZMAGOVALCI VLEČENJA VRVI V KRAŠČIH

V soboto je v Kraščih pred poligonom Gasilsko-vaškega doma potekalo prvo vlečenje vrvi slovenske lige. Na tekmovanju se je pomerilo 5 ekip iz celotne Slovenije, in sicer: Prekmurski štrki s Prekmurja, Veliki grizli z Ribnice, Izvir Dobrina iz Dobrine, Gamsi s Sevnice in Korenjaki s Šentjura.

 

       

Tekmovanja se je udeležil tudi najmočnejši Slovenec Gregor Stegnar, polfinalist letošnjega televizijskega showa Slovenija ima talent, ki je kot za šalo upogibal železne palice in ponve za peko palačink. Kljub temu pa je naziv najmočnejše ekipe v soboto pripadel gostiteljem prireditve.

Prekmurski štrki so ostali neporaženi in so tako osvojili vse možne točke. Drugo mesto je pripadlo Korenjakom iz Šentjurja, tretje pa Gamsom iz Sevnice.

Ines Sukič

 
 

05. 06. 2011 - V PGD KRAŠČI RAZVILI GASILSKI PRAPORGasilci so tisti, ki za svoje delo ne pričakujejo denarne nagrade in nobene posebne nagrade za čas, ko pomagajo in rešujejo, ko opravljajo preventivne dejavnosti, ko se v svojem prostem času usposabljajo in urijo. Še posebej pomembno pa je, da lahko vselej računamo na njih: tako posamezniki, kot družba in tudi država.

     
       Eden izmed simbolov te gasilske sloge, požrtvovalnosti in nenehne pripravljenosti za pomoč, pa je tudi gasilski prapor. Po 66 letih truda in trdega prostovoljnega dela članov in članic Prostovoljnega gasilskega društva Krašči in vaščanov vasi Krašči, so prvi društveni prapor slovesno razvili tudi v Kraščih, z željo, da bo Prostovoljno gasilsko društvo Krašči pod praporom še naprej tako enotno in složno.

Ines Sukič

 
 

19. 03. 2011 – VABILO NA ZABAVO OB DNEVU ŽENA

PGD Krašči in Vaška skupnost Krašči prirejata zabavo ob dnevu žena v soboto, 19. 3. 2011, ob 18. uri v Gasilsko - vaškem domu Krašči.

 

Vabljeni vsi možje, partnerji, očetje, sinovi, dedki, da pripeljete in ob njihovem dnevu počastite svoje žene, partnerke, hčerke, matere, vnukinje …

 

Najprej bo na sporedu kulturni program, ki ga bodo pripravili otroci iz Krašč in šaljiva dramska igra v izvedbi vaških igralcev, nato pa sledi zabava (veselica) s Štefanom Sečkojem.

 

Za vse vaščane bo pripravljena pogostitev, vse ženske pa bodo deležne majhne pozornosti.

 

Prireditev je brezplačna, plačljiva je le pijača.

 

Udeležbo potrdite najkasneje do srede, 16. 3. 2011 pri:

 • Brigiti (051 679 951),
 • Ines (031 547 382).
 
<< < 1 2 3 4 > >>
SOVRAŠTVO NE GOJIMO, POZNAMO LE POMOČ,
POMAGAT PRIHITIMO, NAJ BO DAN ALI NOČ!
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se